Et hus med et brennende tak

Brannsikring av bolig

Er din bolig brannsikker?

Brannsikring av bolig

Er din bolig brannsikker?

Generelt sett er el-sikkerheten i norske boliger ikke veldig høy. Feil ved det elektriske anlegget eller feil bruk av elektriske apparater står for nesten halvparten av alle boligbranner i Norge. Vi er spesielt utsatt for denne type branner siden vi har et høyere forbruk av strøm enn i mange andre land. Veldig mange av disse brannene kunne vært unngått med større fokus på el-sikkerhet. Bedre elsikkerhet kan gjøres med enkle midler, først og fremst ved å passe på at alle de elektriske installasjonene er i orden og blir riktig brukt.

En elektriker i gjenkjennelig Norgeseliten-blå genser monterer strømbryteren i sikringsskapet.

Ta en el-sjekk av din bolig

Om du er usikker på brannsikringen i din bolig, bør du allerede i dag be om en el-sjekk. Da kommer en av våre elektrikere hjem til deg, går gjennom hele det elektriske anlegget ditt og gir deg en tilstandsrapport. I tillegg til å få råd om el-sikkerhet og brannsikring, kan du også få råd om strømsparing og riktig bruk av det elektriske utstyret.

Norgeselitens medlemsbedrifter har kvalifiserte og kompetente medarbeidere som kan gi de riktige rådene om hvordan man sikrer seg mot branntilløp i det elektriske anlegget samt generell brannsikring. Kontakt din lokale Norgeseliten-elektriker for råd og veiledning. Ved å gi boligen din det nødvendige tilsynet og oppgraderinger der det er behov, kan du sove trygt om natten.

To Norgeseliten elektrikere som diskuterer forbedringer av det elektriske anlegget hos en kunde

Gjør din bolig tryggere

Våre dyktige fagfolk kan hjelpe deg med en grundig el-sjekk av ditt elektriske anlegg. Det er den sikreste måten å få kontrollert om anlegget er sikkert. Samtidig kan de komme med konkrete forslag til hvordan anlegget kan gjøres tryggere ved bruk av f.eks. komfyrvakt, timere på stikkontakter eller å utvide kapasiteten hvis det er behov. De kan også montere brannvarslingsanlegg hvor detektorene er seriekoblet. Å ha et godt vedlikeholdt og godt tilpasset elektrisk anlegg er den beste måten å sikre boligen mot branntilløp grunnet elektriske feil.

Sertifikater